IndustrieTOP Noord-Nederland bezoekt Europrovyl

IndustrieTOP Noord-Nederland bezoekt Europrovyl

23 mei 2019

Een hogere productiviteit met slimmer en flexibeler produceren. Welke ondernemer in de industrie wil dat niet? Tijdens de IndustrieTOP die gisteren bij Europrovyl plaatsvond wisselden 30 ondernemers van verschillende industriële bedrijven in Noord-Nederland kennis en ervaring uit aan de thematafels rondom het onderwerp Smart Productivity.

Een hogere productiviteit leidt tot een concurrerende kostprijs en - gecombineerd met topkwaliteit - uiteindelijk tot een sterkere (inter)nationale concurrentiepositie. In de afgelopen jaren is er al veel aandacht geweest voor nieuwe verdienmodellen, nieuwe productietechnologie en de instroom van - goed gekwalificeerd - personeel. Stuk voor stuk onmisbaar om de continuïteit en de performance van bedrijven te verbeteren. Henk Jan van der Pol van Bond High Performance 3D Technology en Freddy van der Werff van Europrovyl vertelden in een keynote hoe zij hun bedrijf productiever hebben gemaakt. 

Na de break konden deelnemers een masterclass volgen waarbij twee bedrijven van Innovatiecluster Drachten het achterste van hun tong laten zien. Albert Jan Boonstra (ASTRON) liet in de masterclass Artificial Intelligence zien hoe het vermogen van computers of machines ingezet kan worden voor het verhogen van de productiviteit. En Ben Scholtanus (NeoPost) vertelde hoe de productie omhoog kan als je met Digital Twinning fysieke objecten koppelt aan digitale modellen. Andere masterclasses ging over cultuur en vakmanschap op de werkvloer en focus op doorlooptijd. 

De IndustrieTOP is onderdeel van de landelijke Dutch Technology Week en wordt jaarlijks georganiseerd door FME, VNO-NCW Noord en ING, in samenwerking met Innovatiecluster Drachten. Het was een inspirerende en leerzame middag.