Historie

Historie

De geschiedenis van Europrovyl gaat terug naar 1970. In dat jaar startte het bedrijf Bouwindustrie Haitsma N.V. (nu Haitsma Beton) officieel met het assembleren van kunststof kozijnen. Dit gebeurde op bedrijventerrein Blauwverlaat aan het Prinses Margrietkanaal tussen Augustinusga en Buitenpost. De gevelelementen werden door ongeveer twintig medewerkers geproduceerd. Het bedrijf was al snel marktleider in Nederland.

Innovatie

Grote bloei kende ons bedrijf in de jaren 80 van de vorige eeuw met omvangrijke renovatieprojecten. Inmiddels was de fabriek volledig overgeschakeld op de productie van kunststof gevelelementen. Innovatie werd een pijler van Europrovyl. Zo is onder andere het gepatenteerde verdiept profiel en het ‘authentiek kozijn’ - het schuifraamkozijn - in Augustinusga ontwikkeld. In 2005 was Europrovyl het eerste bedrijf in kunststof kozijnen dat met de zogenaamde houtlook-verbinding kwam.

Marktvraag

Een groot deel van de 150 personeelsleden is al jaren bij ons in dienst. De medewerkers zijn loyaal aan Europrovyl.  Per 1 januari 2017 zijn we in de fabriek overgegaan op een tweeploegendienst om aan de groeiende marktvraag te kunnen voldoen. De forse groei in omzet is grotendeels te danken aan de nauwe samenwerking met ketenpartners. Aannemers als Heijmans, Van Wijnen, Thunnissen Bouw, Bouwbedrijf Lont  en nog vele andere partners betrekken ons al heel vroeg in het bouwproces, zodat we onderlinge verwachtingen goed kunnen afstemmen. De structurele samenwerking betekent winst voor alle partijen.

Nieuwe fabriek in Leeuwarden

Vanwege de stijgende productie liepen we tegen de grenzen aan met ons bedrijfspand in Augustinusga. Daarom is een groot deel van de productie per 1 september 2018 verhuisd naar een nieuwe locatie in Leeuwarden op het bedrijventerrein De Hemrik. Aan de Vestaweg 1 heeft Europrovyl een nieuw bedrijfspand met daarbij een nieuwe productiehal die ruimte biedt aan een compleet nieuw machinepark. Door deze investeringen kunnen wij nog  efficiënter produceren, groeit onze capaciteit en zal onze marktpositie aanzienlijk worden versterkt. Met deze verhuizing  kunnen wij onze ambities waarmaken en onze klanten nog beter bedienen.