Nieuwbouw bereikt de eindfase

Nieuwbouw bereikt de eindfase

6 dec 2017

Met het storten van de vloer is weer een belangrijke fase van de nieuwbouw afgerond. Op 17 november is er ongeveer 800 m3 beton gestort. Volgens de aannemer is het storten van de vloer één van de belangrijkste bouwfases. Eventuele problemen met de gevel en het dak zijn gemakkelijker oplossen dan schades aan de vloer. Daarnaast is de betonvloer straks de ‘drager’ van het immense machinepark dat begin volgend jaar vanuit Duitsland arriveert.

Het beton storten was grondig voorbereid. Via twee ingangen werd tegelijkertijd het betoncement naar binnen gepompt. ’s Ochtens om 5.00 uur arriveerden de eerste cementwagens vanuit Drachten. Met bijna militaire precisie werd in de uren daarna het beton onafgebroken aangevoerd. Een groot deel van de beschikbare cementwagens in Friesland was speciaal voor deze klus ingehuurd. Op de Wâldwei was het letterlijk een komen en gaan van betonmixers die de hele dag van Drachten naar Leeuwarden reden. Vrijwel zonder onderbreking ging het storten door. ‘s Middags tegen 15.00 uur was de vloer gestort. Vervolgens begon de afwerking, het zogenaamde ‘vlinderen’ dat tot diep in de nacht doorging. Inmiddels is de vloer volledig uitgehard en heeft de nieuwbouw haar eindfase bereikt.

De afgelopen weken is er hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor het volgende hoogtepunt; de komst van de machines.

Wordt vervolgd…